Danas istječe rok za predaju lista za EU izbore: Je li vrijeme za visoke pete u visokoj politici?

Autor: Sanja Tumara 23.04.2024

zastava_europska_unija Foto: ilustracija

Uz HDZ, SDP, Domovinski pokret, Možemo!, Most…, kandidaturu s nezavisnom Gen Z listom najavila je i Nina Skočak, TikTokerica koja u Bruxellesu radi u europskim institucijama.

Rijeka – Rok za predaju kandidacijskih lista za izbore hrvatskih predstavnika u Europski parlament istječe danas, 23. travnja u 24.00 sata.

Već smo pisali, izbori za Europski parlament održat će se u nedjelju 9. lipnja. Hrvatska u 10. saziv Europskog parlamenta bira 12 zastupnika na mandat od pet godina. Ukupno se u Europi bira 720 članova Parlamenta.

Do sada je jedino koalicija SDP-a predstavila svoje kandidate. Ujedno, oni su prvi koji su Državnom izbornom povjerenstvu predali listu.

Naravno, očekuju se liste HDZ-a, Domovinskog pokreta, Mosta, platforme Možemo!, koalicije okupljene oko IDS-a, Umirovljenika zajedno, HSP-a, Odlučnosti i pravednosti, HSU-a... Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković jučer je medijima potvrdio da će biti nositelj HDZ-ove liste.

Predaju liste, primjerice, najavljuje i kandidacijska lista birača okupljena oko eurozastupnika Ladislava Iičića, bivšeg predsjednika Udruge Grozd, a kandidaturu je najavila i Nina Skočak, s najmlađom nezavisnom Gen Z listom. Skočak je TikTokerica koja živi u Bruxellesu i radi u europskim institucijama.

„Jer vrijeme je za visoke pete za visoku politiku“, poručuje Nina Skočak.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...