Lista za Rijeku: Kriza Čistoće pokazuje da je Filipović „zreo“ za ostavku i prijevremene izbore

Autor: Marina Pauletić 22.09.2023

smece_cistoca_strajk_2023 Foto: arhiva

Radnici Čistoće imaju podršku gotovo čitavog grada.

Rijeka - Nakon što su svoju podršku radnicima Čistoće u štrajku pružili Centar, riječki Reformisti, PGS Rijeka, HDZ, Klub vijećnika Akcije Mladih, Unije Kvarnera, Iva Rinčić i Maša Magzan, pridružila im se i Lista za Rijeku. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Radnici riječke Čistoće imaju našu punu podršku u njihovoj borbi za povećanje plaća od 30%, te za uvjetima rada i kolektivnim ugovorom koji zaslužuju. Ovo nije samo njihova borba, već i borba za pravedniju budućnost našeg grada.

Njihova primjedba da su primanja ostala nepromijenjena dok su cijene znatno porasle, apsolutno je opravdana. To nije samo pitanje plaća, već i pitanje pravde i solidarnosti u našem društvu.

Ponuda gradonačelnika da poveća plaće za 15% je licemjerna s obzirom da je ponuđena tek nakon početka štrajka. Ona nije dovoljna i nije ono što naši radnici zaslužuju s obzirom na značajno veća primanja u drugim gradovima.

Stanje u KD Čistoća je očajno jer pored sramote sa sortirnicom, dolazi do štrajka zbog mizernih primanja radnika. Ovakva politika KD Čistoća je uvjetovana politikom čelnog čovjeka grada, koji pokazuje potpunu nesposobnost i nezainteresiranost ozbiljnom i odgovornom vođenju sustava Grada. Ovaj gradonačelnik zaboravlja da ulice pretrpane smećem su direktna ugroza zdravlja građana Rijeke i da nije vrijeme za, tzv. pregovore s radnicima Čistoće u nedogled, već za hitno i trenutno rješavanje problema.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...