Popularna radionica filmske kritike i ove godine uoči STIFF-a!

Prijave su otvorene od 9. do 13. listopada, dok samu radionicu Dejan Durić, profesor s Filozofskog fakulteta u Rijeci i filmski kritičar, vodi od 15. do 22. listopada.

Rijeka – U susret petom, jubilarnom izdanju Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF-a, koji će se održati od 18. do 21. listopada u Art-kinu, čiji filmski program čine 44 filma svih žanrova iz 22 zemlje svijeta, i ove će godine riječki studenti s afinitetom prema filmu i filmskoj kritici imati priliku pohađati besplatnu radionicu iz filmske kritike.

Prijave su otvorene od 9. do 13. listopada, dok samu radionicu Dejan Durić, profesor s Filozofskog fakulteta u Rijeci i filmski kritičar, vodi od 15. do 22. listopada. Tijekom radionice analizirat će se tekstovi filmske kritike, problematizirati struktura i vrste filmske kritike, premijerno odgledati neki od filmova iz STIFF-ove konkurencije te na njihovom primjeru pokušati primijeniti stečeno znanje. Kao i svake godine dosad, rezultat radionice bit će tekstovi čiju će selekciju organizatori festivala, udruga Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, objaviti na web stranicama STIFF-a, eu. Prijavite se do 13 listopada na stiff@uniri.hr, poručili su organizatori.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!