Poziv studentima/cama za volontiranje na Portalu Kišobran

Ističu kako je zadatak volontera, prije svega, dobra volja, interes za rad, iznošenje i komentiranje ideja za kreiranje sadržaja, a naposljetku i objavljivanje istoga. Svi se zadaci obavljaju uz asistenciju ostalih članova redakcije i glavne urednice portala.

Rijeka – Pozivaju se studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci da se prijave za volontiranje na Portalu Kišobran, koji na Sveučilištu djeluje od 2018. godine.

Projekt je pokrenut na Odsjeku za Kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci, a potpomognut je i financiran iz proračuna Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Portal Kišobran medijska je platforma Sveučilišta u Rijeci na kojoj studenti i studentice mogu objavljivati novinarske tekstove, a čiji se rad vrednuje dvama načinima. Prvi je volonterski, a drugi način je preko communis izbornih predmeta na kojem osvoje 3 ECTS boda.

-Projekt je kao takav interdisciplinaran i naši volonteri mogu biti studenti svih fakulteta i smjerova. Kod volontera očekujemo zainteresiranost, volju i motivaciju za učenjem i kreiranjem sadržaja za naš Portal na kojem bi svojim kreativnim stvaranjem zapisali elektroničku povijest. Svojim volonterima svake akademske godine organiziramo radionice na kojima uče o radu na portalu, Word Pressu, digitalnoj fotografiji i slično, ističu sa Sveučilišta, dodajući kako su prošle godine radionice organizirali u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka.

Ističu kako je zadatak volontera, prije svega, dobra volja, interes za rad, iznošenje i komentiranje ideja za kreiranje sadržaja, a naposljetku i objavljivanje istoga. Svi se zadaci obavljaju uz asistenciju ostalih članova redakcije i glavne urednice portala. -Uvijek smo fleksibilni oko dogovora, pa tako kod nas volonteri sami određuju koliko će svojega vremena posvetiti radu na portalu, poručuju.

Ukoliko ima zainteresiranih studenata, mogu se obratiti na info@kisobran.uniri.hr, a prijave su otvorene do 22. listopada.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }