Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

PREDSTAVLJAMO RIJEČKU ALTERNATIVNU SCENU - One Possible Option u riječki rock uveo je svjež i suvremen zvuk

Osim što ih strani kritičari hvale i nije im jasno zašto ne sviraju više u inozemstvu, uspoređuju ih sa bendovima poput Alice in Chains i Soundgarden. No, oni direktnu inspiraciju ne pronalaze ni u jednom bendu ili umjetniku, iako ih mogu nadahnuti umjetnici koji su se uspjeli „toliko ogoliti pred publikom da sve svoje manjkavosti i osebujne, pa i čudne kvalitete stavljaju potpuno na vidjelo“.

Rijeka - Iako, kao ljudi, u životu imamo naizgled cijeli svijet mogućnosti, načina ponašanja, stavova, zanimanja i hobija, kroz sve to se provlači isto, da li nešto što radimo – radimo kroz ljubav, razumijevanje i poštivanje drugih ili to radimo isključivo i samo za sebe i ne prezamo za time što ćemo napraviti, pa makar oštetili druge na tom putu, stoga, za nas, ipak postoji samo jedna opcija, samo jedna smislena, definicija je imena One Possible Option koju je na početku iznio Deni Kasapović, frontmen benda. Za to je ime zaslužan njegov otac, Zdravko Kasapović, znan kao Piggy, koji u bendu svira gitaru.

Također, i za tekstove su zaduženi njih dvojica, stariji za tekst na hrvatskome, a mlađi za prevođenje na engleski. Osim njih, u bendu su i Edvin Nađ na basu i Dejan Adamović Deva na bubnjevima. One Possible Option sa svojim je radom krenuo 2011. godine i od tada su prepoznati više vani nego kod nas.

- Vi ste jedan od rijetkih rock bendova u svijetu koji zvuči kao da je iz 2020. godine“, izjava je jednog kritičara o bendu, što svakako potvrđuje prepoznavanje njihove kvalitete. Njihov je cilj, kako Kasapović mlađi kaže, napraviti jako moderan i dobar rock, da su sama pjesma, vokalna priča i tekst u prvom planu. .

https://www.youtube.com/watch?v=PDOOfM9g3co

- To je nešto na čemu smo puno radili kao bend, oko toga se trudimo i album koji smo sada napravili je stvarno i iskreno najbolje što možemo dati u ovom trenutku“, nastavlja. No, ne misli Deni to na arogantan način, oni samo žele napraviti unikatnu, modernu i kvalitetnu rock glazbu za i zbog publike. Osim što ih strani kritičari hvale i nije im jasno zašto ne sviraju više u inozemstvu, uspoređuju ih sa bendovima poput Alice in Chains i Soundgarden.

No, oni direktnu inspiraciju ne pronalaze ni u jednom bendu ili umjetniku, iako ih mogu nadahnuti umjetnici koji su se uspjeli „toliko ogoliti pred publikom da sve svoje manjkavosti i osebujne, pa i čudne kvalitete stavljaju potpuno na vidjelo“. To im služi kao primjer kako i koliko duboko ići i otkriti tko su, a sve je drugo za njih plastično i kratkog roka trajanja, nema boju, ni okusa i brzo se zaboravlja.

Često dobivaju i pohvale na izgovor engleskog jezika, a Kasapović prepričava: „Izgleda da zvučim kao da sam rođen u okolici Milwaukeea, iako sam morao pogledati na karti u kojoj se američkoj državi Milwaukee točno nalazi. Naravno, odmah me ostatak benda prozvao Milivojko iz Milivojkija. Hvala momci...

https://www.youtube.com/watch?v=aE6THA1R-Zs

A „Milivojko“ i ekipa se uspijevaju vikendima organizirati da imaju probe, što za njih funkcionira super jer se većina bavi freelanceom. Grupice fanova imaju posvuda, najviše po Istri i Kvarneru, od Labina i Pule do Rijeke, a kažu da im je uvijek super u Šibeniku i Splitu te da su nedavno prvi put svirali u Kninu i oduševili se tamošnjom publikom. „Štala od koncerta!“, rekao bi Deni.

Ono na što ciljaju je imati više koncerata svugdje po Hrvatskoj, pogotovo sada kada im napokon izlazi prvi album. Kuhao se, naime, četiri godine, a prošli su tjedan dobili finalne mastere za posljednju pjesmu na albumu. Dečki ne kriju uzbuđenje, jer su na tom albumu odlučili dati sve od sebe i napraviti nešto kvalitetom na puno višem nivou od svega do sada. Za Torpedo smo dobili i ekskluzivu – dečki su potpisali ugovor sa Croatiom Records prošli vikend! Kažu da je sada period rada u studiju gotov i da je vrijeme da pokažu na čemu su radili, a čovjek sa kojim kreću u rad na prvom spotu je netko s kime imaju veliku čast raditi, no tu su još tajanstveni.

Za top tri dosadašnje svirke navode prepun Weekender Club u Innsbrucku u Austriji, 2012. godine, kada je čak i monitor letio s bine krivicom pijanih austrijskih studenata. Također, u Italiji na Wildlife Rock Festu imali su jedno od najljepših iskustava do sada, kažu da su ih tamo tretirali kao da su Rage Against the Machine. Posljednje navode zadnju svirku u Labinu, sa puno dragih prijatelja na jednom mjestu i pravom „oldskul“ rock atmosferom. Bilo je tu i svakakvih smiješnih dogodovština, no dečki, smijući se, kažu kako nemaju ni jednu priču koja se ne bi trebala cenzurirati.

https://www.youtube.com/watch?v=VEweetU_J5g

Društvene mreže smatraju zgodnima za širenje informacija jer misle da je dobro imati što više materijala online kako bi ljudi mogli poslušati i pogledati kada traže bend. Na pitanje da mogu birati jednu želju koja će im se ostvariti, kažu da pokušavaju biti realni i u sadašnjem trenutku, pa im je bitno da ono što imaju pred sobom odrade što bolje kao bend. No, Deni nadodaje i: „Da osobno imam želju koju bi mogao ostvariti, volio bih okrenuti ovaj trenutni sistem kako svijet funkcionira naglavačke jer od ovoga kako stvari sada stoje, mali čovjek neće nikada izaći ispod čizme“.

 

Pročitajte više o riječkoj demo i alternativnoj sceni:

Rock grupa Fanaa: Fokusirani smo na stvaranje novog EP-a

Metal bend Krematorium: Posebno nas inspiriraju stvari koje nam se ne sviđaju u svakodnevici

Death metal bend Omnivore: Plan nam je postati najpoznatiji metal bend iz Hrvatske

Sexy rock band Nelaay: Rijeka je divan grad i odlična inspiracija

Burning Bush: ‘Inspirira nas ljepota ovog kaotičnog i ružnog života’

Alternativni metal bend Mamut: Ne možemo kreativno funkcionirati uz pravila i ograničenja

Punk bend Žulj: Okupili smo se dok smo pili pivu na klupicama

Krešo i Kisele kiše: 'Mi smo demo bend i uvijek ćemo to ostati'

Rock grupa Media Effect: Mladi, nasmijani i skroz efektni

Mandrili: 'Jedino bend je stvaran. Sve ostalo je samo privid života'

Metal bend Zenoth: Nadolazeći album je zapravo kratka fantasy priča

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.