VIDEO Riječki rock bend One Possible Option promovirao novi video spot ‘Erase’

Pjesma se nalazi na novom albumu “No King” koji će biti objavljen 25. rujna na CD-u, a trenutno se može ekskluzivno preslušati na Spotifyju. Na albumu se nalazi 12 pjesama za koje domaći kritičari već daju odlične recenzije.

Rijeka – One Possible Option, riječki rock bend koji djeluje od 2011. godine, promovirao je novi video spot za singl “Erase”. Spot je nastao pod redateljskom palicom još jednog sjajnog Riječanina Filipa Gržinčića (Gržinčić Creative Visuals).

Pjesma se nalazi na novom albumu “No King” koji će biti objavljen 25. rujna na CD-u, a trenutno se može ekskluzivno preslušati na Spotifyju. Na albumu se nalazi 12 pjesama za koje domaći kritičari već daju odlične recenzije.

“Pjesma “Erase” je možda jedna od najosobnijih pjesama sa albuma. Bavi se možda i malo teškom tematikom, depresijom, odustajanjem od života, ali je zapravo pjesma koja nudi nadu i izlaz iz toga stanja. Tekst se obraća svim ljudima koje pogađa hladan način na koji ovaj svijet na momente funkcionira te ih hrabri da slušaju taj unutarnji moralni kompas i ne gube svoju djetinju osjetljivost i ljubav, jer kada zatomimo te osjećaje i kada radimo kompromis vlastitih principa da bismo se prilagodili i opstali u ovom svijetu u kojem ne prolaze uvijek pošteni, postanemo nezadovoljni sobom, i to je nešto što mnoge vodi u obrazac samouništavanja. Ova pjesma nudi drugačiji izlaz, slušajući taj mali glasić u sebi, držeći se svojih principa i onda kada je to teško, čovjek se može ponosno pogledati u ogledalo, a ta snaga i sigurnost daje svrhu i nadjačava sve poteškoće koje nam život može donijeti.” – kažu dečki iz One Possible Option.

Cijela priča koja stoji iza ove pjesme inspirirala je Filipa Gržinčića na scenarij koji dočarava unutarnju borbu između kompromisa, opstajanja i ispravnih načela i mogućnosti da čovjek živi sa svojim postupcima. To su na posebno snažan način dočarali glumci u spotu Bojana Guberac i Predrag Sikimić.

Glazbu za “Erase” potpisuju Deni Kasapović, Zdravko Kasapović i Dejan Adamović, dok je tekst napisao Zdravko Kasapović Piggy.

“Spot je u biti onaj ključni trenutak, raskršće, i za nas je ispao odlično. Jako smo zadovoljni, pogotovo zbog činjenice što smo uspjeli nakon mjeseci neizvjesnosti zbog koronavirusa snimiti prvi pravi spot.

Album “No King” posvećen je svim ljudima koji se bore za ono što je ispravno, a posebice prijatelju koji više nije s nama – Ivanu Bateliću Pipiju. Zbog takvih ljudi, te topline i i humora svijet postane ljepše mjesto za život“ – rekli su članovi One Possible Option.

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić već je proglasio “No King” albumom godine s naglaskom na činjenicu da bend može bez problema zasvirat na najvećim svjetskim pozornicama. Stoga riječki, a svjetski bend One Possible Option jedva čekamo ponovno vidjeti na pozornici i uživati u njihovim energičnim koncertima po kojima su i postali poznati.