[FOTO] Mladi čuvari okoliša pozvali na važnost podzemnih voda

Autor: Nikola Cvjetović 23.03.2022

svjetski_dan_voda_ponestrica_rijeka_2022__1_

U organizaciju događanja bio je uključen i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, u vidu radionica i predavanja na temu kvalitete podzemnih krških izvorišta.

Rijeka - Obilježavanje Svjetskog dana voda u Rijeci nastavljeno je danas radionicama mladih čuvara okoliša u organizaciji Društva „Naša djeca“.

Na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske od 10 do 13 sati, učenici OŠ Dolac, OŠ Fran Franković i Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke uzorkovali su vodu, izrađivali „vodeni plato“, ostavljali vodene tragove i poruke s ciljem očuvanja i zaštite podzemne vode. U namjeri da tijekom cijele godine promiču i vode brigu o vodi u okviru svojih mogućnosti, da animiraju druge učenike da se odgovorno ponašaju s vodom, da ukućane potaknu na odgovornije ponašanje i provode druge oblike promicanja odgovornog ponašanja prema vodi koja život znači, današnji program završio je potpisivanjem povelje „Mladi čuvar okoliša – prijatelj vode“.

svjetski_dan_voda_ponestrica_rijeka_2022__2_

U organizaciju događanja bio je uključen i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, u vidu radionica i predavanja na temu kvalitete podzemnih krških izvorišta. Pod mentorstvom mr. sc. Vande Piškur skupine mladih čuvara okoliša kušali su vodu, određivali miris, boju, okus, mjerili PH, slobodni klor, električnu vodljivost, itd. Nakon istraživanja i ispitivanja vode, uslijedila je i prezentacija o kvaliteti riječkih krških izvorišta prilagođena dječjem uzrastu.

Provedbom raznolikih aktivnosti na obilježavanju Svjetskog dana voda KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. želi podsjetiti na važnost i značenje vode te nužnost njezina svakodnevnog očuvanja.

pocket icon

Obilježavanje Svjetskog dana voda

Više sa portala torpedo.media ...