[VIDEO] Najavljen eko sajam 'Zeleni Matulji' i predstavljen projekt “Donirajte - mi recikliramo”

Autor: Marin Aničić 03.02.2022

zeleni_matulji_2022_vedran_kinkela_irena_kukurin__2_ Eduard Baćić, Vedran Kinkela i Irena Kukurin Barić

Općina je nabavila 500 kompostera, a svi komposteri su potpuno besplatni. U prvoj anketi se prijavilo 400 zainteresiranih, a na raspolaganju je još 100 kompostera.

Matulji – Predsjednica udruge “Zeleni Kastav”, Irena Kukurin Barić i načelnik općine, Vedran Kinkela izvijestili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji da će se od ove subote, od 9 do 13 sati, ponovo početi održavati eko sajam u parku ispred općinske zgrade. Naime, tijekom protekle godine su Matulji više puta ugostili sajam Zeleni Kastav koji se na opće zadovoljstvo mještana nastavlja i ove godine, ali ovog puta, po prvi put, pod naslovom Zeleni Matulji. Kao i do sada sajmovi se planiraju na mjesečnoj bazi, uvijek prve subote u mjesecu, a ako to vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali sajam se odgađa. U izradi je i Facebook stranica Zeleni Matulji na kojoj ćete moći čitati sve informacije vezane uz sudionike, ponudu i termine. Na prvom sajmu Zeleni Matulji očekuje se dvadesetak sudionika.

zeleni_matulji_2022_vedran_kinkela_irena_kukurin__3_

Uz sajam Zeleni Matulji pokrenut je još jedan projekt “Donirajte - mi recikliramo” u kojem se pokrenulo prikupljanje nepotrebnih starih torbi, komada odjeće i stare odjeće od trapera. S prikupljenom odjećom članovi Udruge Zeleni Kastav s kreativnim stanovnicima Općine Matulji započeli su s izradom novih predmeta koje ćete već ove subote na sajmu moći pogledati, ali i kupiti na premijernoj prodajnoj izložbi torbi izrađenih od prikupljenog materijala.

Kako je naglasio načelnik, Općina Matulji radi puno na zaštiti okoliša pa nam je na tiskovnoj zamjenik Eduard Baćić izložio program podjele kompostana za biorazgradivi otpad. Općina je nabavila 500 kompostera, a svi komposteri su potpuno besplatni. U prvoj anketi se prijavilo 400 zainteresiranih, a na raspolaganju je još 100 kompostera. Više detalja pogledajte u našem video prilogu...

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...