PREDSTAVLJAMO RIJEČKU ALTERNATIVNU SCENU – Pokle: Osvježenje na lokalnoj sceni inspiraju jednostavne stvari

Za pisanje pjesama me inspiriraju jednostavne stvari poput vožnje u autu, šetnja, slušanje glazbe i sviranje, a teme o kojima volim pisati su škola, droga, ljubav, samoća, dosada i prijateljstvo, kaže Pokle, dodajući kako ne prati osobito lokalnu glazbenu scenu.

Rijeka – Pokle je osoba, ali i bend. Zanimljivo „zvučno osvježenje“ riječke alternativne scene zvuči kao plod ljubavne veze pop-punka i elektronskih glazbenih stremljenja, a u kratkom vremenu djelovanja njihove su brojne pjesme pronašle put do ušiju i srca slušatelja.

Luka Poklepović

– Pokle je nadimak koji su mi dodijelili još u osnovnoj školi. Skoro svi koje znam me zovu Pokle, pa sam odlučio to iskoristiti kao autorsko ime, kaže Luka Poklepović, devetnaestogodišnji kantautor i glavna „pogonska snaga“ benda koji je uzeo njegov nadimak za ime.

Poklepović je započeo karijeru snimajući pop rock i pop punk skladbe u malom kućnom studiju i nastupajući s ocem u akustičnom duetu.

– Glazbu slušam i volim od kad znam za sebe, uz osnovnu školu sam pohađao i glazbenu u kojoj sam svirao harfu, ali nisam ju završio. Gitaru sam počeo svirati pred nešto više od 3 godine i dosta brzo sam počeo nastupati okolo. Pjesme sam počeo pisati i snimati sam krajem 2018. godine, a sredinom prošle godine sam osnovao bend s bubnjaricom Karolinom Badurinom, basistom Ivanom Jureškom i svojim tatom Marinom koji me naučio svirati i s kojim zajedno sviram već 3 godine. Nismo smislili neko posebno ime za bend, odlučili smo da ćemo se samo nazvati Pokle. Čuvamo kreativnost za pjesme. Dosad sam sve pjesme napravio sam, a „Uzmi me“ je prva pjesma koju smo svi skupa smislili kao bend, objasnio je Poklepović.

Kaže kako sluša svakakvu glazbu, ali ponajviše rock, a trenutačno mu najviše „leži“ surf rock, post rock i indie folk, „ali slušam stvarno svašta i volim raditi raznoliku muziku“.

– Za pisanje pjesama me inspiriraju jednostavne stvari poput vožnje u autu, šetnja, slušanje glazbe i sviranje, a teme o kojima volim pisati su škola, droga, ljubav, samoća, dosada i prijateljstvo, kaže Pokle, dodajući kako ne prati osobito lokalnu glazbenu scenu.

Ipak, Ri Rock mu je ostavio pozitivan „biljeg“ u usponu na glazbenoj sceni.

– Neki od dražih nastupa su mi nastup na Ri Rocku kojeg smatram prvim „većim“ nastupom, nastup na trgu u Malinskoj na ljeto 2018. godine s tatom i simpatičnim austrijancem Markom kojeg smo upoznali dan prije i već sljedeći dan napravili show, te nastup na Ljetnoj pozornici u Opatiji krajem 2018. na kojem sam dijelio svoje CD-e i tom prilikom upoznao Karolinu s kojom sam kasnije osnovao bend, objašnjava Pokle.

Većina uradaka mladih glazbenika pod paskom iskusnog oca dostupna je na internetskim servisima, odnosno video-platformi YouTube, a uskoro će biti objedinjene i na zajedničkom albumu.

– Kroz sljedećih mjesec dana planiram objaviti novi EP. Zapravo skoro sve pjesme koje će sadržavati osim jedne su već na Youtubeu, a za tu posljednju trenutno snimam video. A za dalje ćemo vidjeti, govori Pokle.

Pročitajte više o riječkoj demo i alternativnoj sceni:

Rock grupa Fanaa: Fokusirani smo na stvaranje novog EP-a

Metal bend Krematorium: Posebno nas inspiriraju stvari koje nam se ne sviđaju u svakodnevici

Death metal bend Omnivore: Plan nam je postati najpoznatiji metal bend iz Hrvatske

Sexy rock band Nelaay: Rijeka je divan grad i odlična inspiracija

Burning Bush: ‘Inspirira nas ljepota ovog kaotičnog i ružnog života’

Alternativni metal bend Mamut: Ne možemo kreativno funkcionirati uz pravila i ograničenja

Punk bend Žulj: Okupili smo se dok smo pili pivu na klupicama

Krešo i Kisele kiše: ‘Mi smo demo bend i uvijek ćemo to ostati’

Rock grupa Media Effect: Mladi, nasmijani i skroz efektni

Mandrili: ‘Jedino bend je stvaran. Sve ostalo je samo privid života’

Metal bend Zenoth: Nadolazeći album je zapravo kratka fantasy priča

One Possible Option u riječki rock uveo je svjež i suvremen zvuk

Bend Nord snimao je i reklame za kineske proizvode!

Indie rock bend Muhe čine kolege u sviranju i najbolji prijatelji

Speedclaw – Metal zvijeri u riječkoj magli

Rock bend Gerila: Najveća muza je život sam po sebi

Bendu Kraj programa ni nakon devet godina ne nazire se kraj

Paper Tigers: Mladi bend prepun želja i potencijala

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!