[GASTRO BY ALEX] Paštica s piletinom i povrćem na padelu

Autor: Portal Torpedo 05.01.2024

pastica_s_piletinom_alex

Ovo je bazni recept, što znači da možete dodati bilo koje povrće koje vama paše.

Nova je godina krenula, a mi nastavljamo s jednostavnim, praktičnim i brzim receptima.

Danas nam za obiteljski ručak trebaju dva batka sa zabatcima, malo povrća i paštice. Može biti ona za juhu ili bilo koja kratka, ali ne predebela.

Potrebne namirnice:

Kratka pašta 200 gr
2 pileća batka sa zabatcima
650 gr temeljca ili vode
1 manja kapula
2 režnja češnjaka
1 paprika rog ili koju nađete
1 žličica mljevene dimljene paprike
2 dl šalše
Sol, papar, začinsko bilje
Maslinovo ulje

Krenimo!

Na širokoj plitkoj padeli tostirajte lagano paštu dok ne porumeni. Izvadite je i pustite da se ohladi.

Pileće meso otkošteno i izrezano na kockice popržite i lagano posolite. Kad porumeni izvadite i krenite s dinstanjem kapule, češnjaka i paprike koje ste izrezali na kockice. Kad poprimi lijepu rumenu boju dodajte mljevenu papriku te nakon 10 - ak sekundi i šalšu. Dalje dinstajte dok sva tekućina ne ishlapi. U tom momentu dodajte pašticu i piletinu te još malo soli. Dinstajte minutu dvije “na suho” te onda dodajte temeljac ili vodu (bolje ako je kipuće). Kuhajte daljnjih desetak minuta (prve 2-3 na jakoj, a ostatak na laganoj vatri). Bez ili sa što manje miješanja! Nakon što ugasite vatru pustite par minuta da odstoji i ručak vam je spreman.

Ovo je bazni recept, što znači da možete dodati bilo koje povrće koje vama paše. Zelene mahune su npr. odličan izbor, kao i brokula. Meso također možete koristiti po želji, a ako ste vegetarijanski ili veganski opredijeljeni samo izostavite meso. Leća ili seitan će biti dobar nadomjestak.

Dobar tek!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...