[GASTRO BY ALEX] Rigatoni, tikvice i mortadela

Autor: Portal Torpedo 20.10.2023

gastro_by_alex_-67501

Čar ovog recepta je savršena veza slatkoće popržene tikvice i luka, s intenzitetom arome mortadele.

Danas se vraćamo na filozofiju brzih i ukusnih jela. Kako nas je toplo vrijeme poslužilo čak do danas, iskristit ćemo tikvice. I za ovaj recept sam prošao do Vendorame po rigatone i divnu mortadelu. Recept je vrlo brz i jednostavan.

Za dvije osobe nam je potrebno:

1 manji luk ili ljutika
1 tikvica
Maslinovo ulje
Parmezan
Svježe mljeveni papar
200 gr Mortadelle Bologna
250 gr Rigatoni la Molisana

gastro_by_alex_-68312

Krenimo:

U dubokom loncu zakuhajte vodu s dosta soli u kojoj ćete kuhati rigatone (2 min manje od preporučenog na pakiranju). U međuvremenu u jednoj većoj tavi popržite luk izrezan na tanke ploške s tikvicama koje ste također narezali na tanko. Mortadelu izrežite na male komadiće i odložite na stranu. Jednu fetu sačuvajte za dekoraciju.

Bez ispiranja i hlađenja, ubacite rigatone u tavu i miješajte s tikvicama i kapulom koje ste već popržili. Sada tek dodajte mortadelu i malo vode od kuhanja pašte. Miješajte dok se ne stvori fina krema. Dodajte sol ako je potrebno, svježe mljeveni papar i parmezan. Poslužite i dekorirajte s fetom mortadele.

Čar ovog recepta je savršena veza slatkoće popržene tikvice i luka, s intenzitetom arome mortadele.

Dobar vam tek!

gastro_by_alex-20438

Mortadella Bologna proizvedena je po starim receptima, bez glutena i samo s prirodnim okusima.

Odabiru se samo najbolji komadi mesa od buta, lopatice i slanine kako bi se slijedili drevni emilijanski recepti, koji uključuju upotrebu samo prirodnih aroma. Za kuhanje mortadelle Bologne korištene su tradicionalno zidane pećnice na suhi zrak. Lagano i dugotrajno kuhanje omogućilo je dobivanje proizvoda jedinstvenog okusa, privlačnog mirisa i neodoljive baršunaste konzistencije.

VENODRAMA DELIKATESE, Bačvarska 1A.

Trenutci slasnog zadovoljstva!

gastro_by_alex_-90584
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...